top of page

Együttműködő partnereink

Mediterrán Világ_banner.jpg

Mediterrán Világ

A 2005 végén Veszprémben alapított folyóirat, 2008-tól periodikaként (évi négy számmal) működik, a tágabban értelmezett - és így Latin-Amerikát is magába foglaló - mediterrán térség társadalomtudományi vonatkozású kutatásainak publikálásával, a Veszprémi Humán Tudományokért Alapítvány gondozásában. Alapító főszerkesztő: Prof. dr. Szilágyi István.

Orpheus Noster02.jpg

Orpheus Noster

Az Orpheus Noster a Károli Gáspár Református Egyetem eszme-, vallás- és kultúrtörténeti folyóirata. A 2009 óta működő, negyedévente megjelenő periodika egyik dedikált célkitűzése,  hogy a tematikájába vágó írások leközlésével megjelenési lehetőséget biztosítson mind a már nevet szerzett szakemberek, mind a fiatalabb kutatónemzedékek, és nem utolsó sorban a pályájuk kezdetén levő tudóspalánták számára. 
A kiadvány a lapindítás óta eltelt immár több mint egy évtizedes történelme során több alkalommal is jelentkezett Latin-Amerikát tárgyaló számokkal (2014/1, 2016/4, 2019/1, 2020/4). Alapító szerkesztő: Dr. Frazer-Imregh Mónika.

Kitekintő.hu (2014-2016)

A kitekinto.hu 2007 tavaszától működő, független tematikus hírportál. Alapítói a külvilág eseményeinek bemutatását tűzték ki célként, abban a meggyőződésben, hogy Magyarország méretéből és földrajzi helyzetéből fakadóan elkerülhetetlen a nyitás, a differenciáltabb megközelítés a közelebbi és távolabbi kultúrák és események felé. A kitekinto.hu az első és legnagyobb oldal a magyar on-line piacon, amely napi frissítéssel kizárólag külföldi tematikát kínál. A weboldal külön rovatot szentel a latin-amerikai régiónak. Alapító főszerkesztő: Dr. Feledy Botond.

bottom of page